2009/10/26

Om hemma, om Kläppen.

I söndags åt vi palt.



Min moster skalar potatis till palten hon var här med hennes man och tre barn.
Min morbror var här med hans fruga och en av deras döttrar hon hade med sig sin man och deras två döttrar.
Och så var båda mina bröder och den enes flickvän också här.
Det var härligt det var fullt.

Och min mamma har ropat in en tjusig ostkupa på auktion i Flurkmark.
I somras.

4 kommentarer:

spunnet socker sa...

Palt! Det kanske är det bästa jag vet. Jag brukar göra själv och fylla med svartaoliver-hack och gröna linser kokta med buljong och lagerblad, jag äter inte kött men jag vill ju ha sältan. Men palt är så underbart, så förra sommarn när jag var uppe i norr så åt jag en med kött i ändå och bara pillade bort fläsket. Man måste veta när det gäller att unna sig!

lisa sa...

Palt är så jävla gott!

sys sa...

jojo, DEN auktionen du. den skulle du komma på. alltid midsommarafton, alltid fik's timrade klubbhus, alltid fynd. kanske nästa år?

Joanna sa...

spunnet socker.
palt alltså.
åååh palt.
och extra gott blir palten mamma gör med sin hur gamla paltslev som helst.

min sambo.
han är från nacka.
han är en jäkel på att göra palt jag är överlycklig för det han lärde sig för min skull.
det gör det hela ännu finare.

lisa,
helt otroligt gott.

syster,
kanske nästa år ja.